Thursday, August 9, 2012

Suri rumah sepenuh masa

9 Julai 2012

Ibu dan adik no 3, pergi menunaikan umrah..
Alhamdulillah, da sampai seru mereka untuk menjadi tetamu Allah swt..
Mereka bertolak pd 9 Julai, 330 petang tetapi jemaah2 diarahkan berada di KLIA awal 3 jam..
Lepas check in bag, kami duduk2 sementara tunggu ibu dan adik boarding.
Memandangkan 9 Julai jatuh pada hari Isnin, jadi tak ramai yang dapat hantar, almaklum la kerja..

Selama 2 minggu ibu berada di Tanah Suci, aku la yang menggantikan tempat ibu..
Mengemas, memasak, membasuh..penat sangat2, sebab tu la syurga terletak di bawah kaki ibu..
Kemas rumah 2 hari sekali je sebab tak ramai jadi rumah tak bersepah sangat..
Masak pulak penat nak memikir menu apa nak masak hari2..

Ibu balik Malaysia pada umat Islam menyambut Ramadhan pertama, 21 Julai..
Tapi mereka kat sane da puasa sehari awal dari kita, jadi ibu merasa la berpuasa kat sana walaupun sehari..

Aku, adik no 2, adik bongsu dan nenek puasa pertama di hotel, hehe..
Sebab adik bongsu aku ni punya la mengada nak tido hotel.
Jadi ayah kata, bawak la dia tido sehari.
So, aku decided untuk tido kat Glory Beach Resort, kat PD je
Senang sebab ni apartment, boleh masak..so boleh la masak untuk bersahur..





antara yang hantar ibu dan adik



baru perasan, yang ladies sume berbjau hitam, hehe


0 comments: