Thursday, August 9, 2012

Selamat Berpuasa! =) VCO + Vit C

21 Julai 2012

Selamat berpusa kawan-kawan! =)
Yang jejaka2, jangan puasa yang yang yok ye, hehe =p
Masuk harini (10 Ogos 2012) da 22 hari umat Islam berpuasa..
Lambat update blog =p

Sepanjang berpuasa, juadah yang wajib ade ialah soya mase berbuka dan susu HL Coklat mase sahur..


Memang beli stok banyak2 sebab tak sampai beberapajam, da habis susu ni, hehe =p


Lagi satu, aku makan dietry supplement, VCO Catalyst dan Vit C..

Aku makan jenama Blackmores sebab pil die jenis cecair, boleh pecahkan die n letak kat muka jugak..nak jimat beli mase sekarang, tengah gila2 punya sales.. Aku beli 3 botol RM99 je..so da save 6 bulan duit aku sebab satu botol ade 60 biji soft gel..

VCO Catalyst..dari minyak kelapa dara..Alhamdulillah, sejak amalkan ni, aku yang dulunya saaaangat la alah dengan makanan laut, da boleh bedal makanan laut sejak makan VCO ni..pastu pecahkan die, letak kat muka. Lepas pecahkan,satu biji tu boleh guna dalam seminggu, jimatt..pastu bila da pecahkan sila letak dalam bekas bertutup ye, nanti semut makan..semut pun nak cantik =p
Makan 2 biji sehari tp aku nk jimat punya pasal, satu biji sehari je aku makan sebab aku da makan vit C jugak..
Ade 60 biji satu botol, RM39.90, murah! BEST!
Sape-sape nak test2,nak beli, boleh la order kat Norain Norasham

P/S: Kena la konsisten, baru nampak perubahan..kalau langkah2 makan, mane nak cepat berkesan, hehe..GUDLUCK!



Sebelum dan selepas..yg kiri tu selepas..tu pun cume tepek bedak Pixy je..klu tak, dulu letak foundation pstu bedak lg, tebal je muke rase..sekarang tak perlu lagi! hehe
p/s: tak edit ye..



ANTARA KEBAIKAN DAN KHASIAT VCO :


- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.

0 comments: