Wednesday, August 8, 2012

Barisan Nasional Youth Volunteer (BNYV)

24 Jun 2012

Apa itu BNYV?
BNYV adalan singkatan untuk Barisan Nasional Youth Volunteer dimana idea penubuhannya daripada Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin.
BNYV adalah untuk golongan muda2, da namenya pun YOUTH, hehe..

Mule2 aku terjebak dengan BNYV ni, kebetulan ternampak KJ post kat FB beliau, sape yang berminat untuk sertai bengkel BNYV boleh emelkan detail2 kita.
Aku ni saje suka2 hantar details2 aku, padahal aku tak tau BNYV ni untuk apa.

Dalam few weeks, adik aku bagitau sape yang terpilih,diberitahu melalui emel.
Aku pun dengan semangatnya check emel.
Alhamdulillah! Aku terpilih. Tapi mase tu masih blur2 gak untuk apa BNYV ni.
Mase tu macam tak caye je, banyak kali jugak bace, betul ke ni, hehe
Ibu, ayah,adik2 bagi sokongan padu, suruh g je BNYV tu..so aku pun jd bersemangat..=)

Mase 15 JUN, mereka buat perjumpaan pertama dan selepas perjumpaan, tengok bola bersama2 dgn KJ.
Agak excited jugak..perjumpaan tu kat NZ Cafe, dekat dengan KLCC..
Agak nerves jugak sebab aku sorang2 je, takde teman dlm BNYV tu..disebabkan da sampai kt NZ CAfe tu, redah jelaahhh..hehe
Dari jauh aku da nampak banner BNYV, mase tu tak ramai lagi, aku dduk kat meja2 kat situ..
Pastu ternampak sorang ppuan ni, happy go lucky je die..
Lepas daftar, aku beranikan diri jumpa die untuk dijadikan kawan.
Alhamdulillah die pun memang nak cari kawan, mujur die jenis ceria, tak pendiam macam aku, hehe..

Lepas dijamu dengan nasi minyak, kami diarahkan untuk masuk kat dalam bilik khas kat situ..
Dalam beberapa minit, KJ pun sampai.
Sesi bersoal jawab dengan KJ pun ade..

...........................................................

24 JUN (Bengkel BNYV)

Bengkel ni diadakan kat PWTC.
Disebabkan aku tak tau jalan nak ke PWTC, aku amik keptusan untuk naik tren je..
Bengkel start (pagi, daftar 8pg..
Kawan aku, Farah da sampai awal2 da, mujur die sanggup 'chop'kan kerusi untuk aku, hehe..
9 lebih baru aku sampai PWTC..

Nasib baik boleh dafatr lagi..lepas daftar, salin baju khas BNYV yg mereka bagi, trus masuk dalam dewan..
Seronok sangat2 bengkel ni, tak bosan pun..
Last2 bengkel, mereka adakan aktiviti iaitu promote BNYV kat orang awam..
Satu grup 4 orang, kami amik org yg sederet kami je, senang, hehe..

Malam tu, lepas Amazing Race, sume berkumpul di Blues HQ, Jalan Telawi, Bangsar..

Dalam dewan

Nilah Farah..kami tengah siap-siap untuk amazing race

Add caption

Add caption

Blues HQ..Zed Zaidi dengan Ako Mustapha pun ade tau

KJ's Wife..she's still gorgeos!

Grup kami menang tempat no 2 tau! Dapat la sorang RM50, hehe

ni la BLUES HQ, belakang Bangsar Village



                                                         BNYV Workshop 2012

0 comments: