Tuesday, May 29, 2012

Rombongan Tunang (Felda Batu Dua,Gemas) --> Melaka

5 Mei 2012

Kami ke Gemas, ikut rombongan bertunang
Selesai majlis, mereka sepakat ke Melaka. LAst minute plan.
So, ikut jalan lame. Punya la jauh kalau ikut jalan lame.
Sampai Melaka 6 petang. Masa yg sikit utk jalan2.
Mereka nak naik A'Famosa tp aku takut sebab da Maghrib, kat atas tu ade kubur lame.

Mujur la tak jadi naik, so amik gambar depan A'Famosa je.
Then, kami berjalan kaki ke sungai dekat dengan Star Cruise.
Memandangkan da Maghrib, sume mati akal tak tahu nak g mane.
Last2 kami makan kat kedai makan dekat dengan kapal Star Cruise Melaka.
Macam best je naik kapal tu. Ramai gile yang beratur naik naik. brp agaknya tambangnya?

Dalam pukul 9 malam, kami pun gerak balik.
Kebetulan hari tu Hari Wesak. Tak tau pulak yang Melaka sambung Hari Wesak gile2 meriah.
Sampaikan banyak jalan tutup dan stuck dalam jem selama 2 jam!
Siap matikan enjin lagi. Kete2 kat belakang matikan enjin, pastu dorang jalan kaki tgk function tu kat depannnnn tu..

Akhirnya sampai rumah dalam pukul 1pagi!

*Kesimpulannya, janganlah g Melaka kalau ade perayaan sebab Melaka memang akan sambut besar2an punya. Kalau yang plan nak g Melaka tu, tido sane terbaek, takdela balik umah lambat..



Depan A'Famosa. Sementara tunggu yang terpisah sampai

Depan Samudera Muzeum

Nak balik da =)

Sangkut dalam jem! =='


0 comments: