Saturday, September 29, 2012

Jelajah Janji Ditepati @ Kompleks Belia, Paroi N9

29 Septermber 2012

Kali ni Jelajah Janji Ditepati bertandang ke Paroi, Negeri Sembilan.
Seperti biase, kami awal2 pagi da terpacak kat sane.
Kami tunggu PM sampai.
Bila mereka umumkan PM akan sampai, awal2 lagi kami amik port depan sekali, haha

PM datang naik kete Alphard..
Sume bersorak bile PM sampai! Excited! =D
Kawan aku amik kamera aku, g kejar PM, nak amik gambar dekat2..
Aku nk kejar pun da tak terkejar sebab raaaamai gile orang nak salam PM
Fuhhh~

Banyak aktiviti2 kat sane,,
Cuace pulak agak mencabar, panas terik memancar.
Sampai sunburn kulit

Petangnya pulak ade persembahan dari Steve Totten(betul ke aku tulis ni? hehe), finalis bekas peserta Showdown, M-Pop dan lain2 lagi)
Dalam pukul 4 lebih, kami pun pulang.

Letih tapi seronok!


ketibaan PM, MB, VVIP

PM dan MB berucap

Mereka

Persembahan petang

Majlis Makan Malam Muda Mudi (BBQ)

22 September 2012

Kami menghadirkan diri ke Makan Malam Muda Mudi di Blues HQ, Bangsar.
Kali ni memang tak ramai yang hadir, hanya satu kereta je sebab ramai yang ada hal haritu, its okey..=)

Sampai je sane (Blues HQ) kami terus makan.. antara menunya Nasi Goreng Kampung, dan bbq.. BBQ daging, BBQ ayam, BBQ sosej, BBQ daging burger..memang best!

Lepas makan, kamu buat meeting sikit..
Then terus balik sebab da lewat + penat hehe


Rumah Terbuka Majlis Belia N.Sembilan

15 September 2012

Kami (BNYV N9) ke destinasi seterusnya..
Kami ke Rumah Terbuka Majlis N9 di S2 Mall..

Lepas maghrib, kami gerak..
Alaa, dari rumah aku cume 10 min je, ikut highway, hehe
Masuk2 je, sume pandang sebab kami pakai baju BNYV
Of course kami bangga =D

Lunch ala-ala buffet, self service ye
Lepas amik makanan masing2, salah sorang dari ahli kami menghiburkan kami dengan menawarkan diri beliau menyanyi di atas pentas..
Kemudian, Harith< salah seorang co-volunteer BNYV ajak aku nyanyi duet atas pentas
OMG! Aku tak pernah nyanyi depan orang ramai, atas pentas??
Menari jelah aku pernah atas pentas depan org ramai @-@'

Akhirnya, aku pun g la menyanyi, lagu raya.
Budak2 dok mengadap kat tepi pentas tu.
Aku ajak naik pentas, malu2 pulak tu
Last2 naik la 2 orang atas pentas, ehehe..

Lepas ke Rumah Terbuka ni, kami supper kat R&K Satay City Park, Seremban 2.
Bincang2 apa2 yang patut..

Amik gambar dulu sebelum makannnnn

kami ada peminat dewasa juga, yg baju2 belang tu hehe =p


nilah muka2 yang menghadirkan diri ke Rumah Terbuka MN9


Meeting BNYV N9 @ Ijan Burger Paroi

9 September 2012Kami mengadakan perjumpaan santai, unofficial meeting di Ijan Burger..Mula-mula aku memang tak tau kat mane Ijan ni.Ada yang kata tempat ni famous tp aku tak pernah dengar, heheYang aku tau Ijan Burger ni ade kat Rasah Jaya je..=p

So, sebelum g meeting 9 malam, aku research la jalan nak ke sane.Laa rupe2nya kat stadium tu je haaa..Dokek yo, pueh la memikir kek mano tompek eh, haha

Sampai sane, mula2 yang same datang.Bagus lah sekurang2nya mereka sangat komited dan beri komitment yang bagus.Good job guys! =D

Aku bawak teman2 aku, Ain dan Ena..Ena ni baru first time ikut, saje nak bawak die.Sampai sane, da bincang2, pukul 11 malam kami pun pulang...


inilah antara mereka..=)

Wednesday, September 12, 2012

Lunch @ Kenny Rogers Jusco Seremban 2

9 September 2012
Memandangkan semalam semua busy..
Ibu ada order kuih 400 biji..
Aku dan adik ppuan g open house kat Klang n Bangsar..
So harini semua kepenatan dan malas..

Ibu kata malas nak masak.
Aku cakap makan luar jelah..
Ayah kata jom makan Kenny Rogers..
Semua kata JOMM!!

Tengahari tu sume siap2..
Sampai Kenny Rogers, meja penuh..
Ada satu meja ni ngam2 untuk kami sekeluarga tapi kotor, tak dikemaskan lagi..
Aku duduk jelah kat meja tu, nanti org lain duduk pulak..

Dekat setengah jam, panggil pelayan2 tu sume pandang pastu blah, tak datang kemas meja!
eeii sume da lapar tau tak..
servis teruknyaaa..

Lepas makan, aku n hero2 jalan2 kat dalam jusco..
Yang lain balik umah sambung tido, HEHE~





nilah lunch saya








Monday, September 3, 2012

Hujung Minggu di Cameron Highlands

2 September 2012, aku dan keluarga habiskan masa kat Cameron.
Plan asal nak stay sane 3hari 2malam..
Deposit hotel pun da bayar da.
Then,tak jadi tido sane..burn deposit tu,RM100..

Kami decided untuk balik hari je..
So hari ahad, 6pagi kami da gerak ke Cameron.
Kami berhenti sarapan kat RnR Seremban sebab aku kena sarapan cepat2, nanti sakit kepala.
Almaklum la, aku kena jd driver, kena jadi stamina, hehe =p

Pukul 7pagi sampung perjalanan..
Sampai puncak Cameron pukul 10pagi..
Cuaca cuma sejuk2 manja je, hehe..

First kami ke ladang teh Cameron Bharat.
Boleh nampak kat sebelah kiri, kalau nak naik ke Brinchang..
Die ada kedai minum teh sekali..

Then kami naik terus ke Brinchang dan shoppinggss! HEHE~


cawan besar2!

ladies <3 td="td">



borong bunga je kat sane, HEHE~

BNYV Negeri Sembilan

Aku baru je daftar untuk jadi volunteer BNYV N9 punye..
Dekat sikit kalau ada apa2 event atau aktiviti..

30 Ogos 2012, 1030pm first meeting untuk ahli2.
Meeting kat NKI Bistro, Seremban Parade.
Aku datang dengan adik aku yg study kat Melaka tu, peneman.

Tak ramai first meeting ni tp takpe sebagai permulaan.
InsyaAllah akan lebih ramai lagi ahli2 untuk BNYV N9..=)

Kalau nak tau, aku n adik aku je gadis, maluuuu, hehe
Tapi takpe sebab nak kumpul pengalaman dan tambah kawan2.
Tulah tujuan utama aku join BNYV =)

Ibu pun kata "Elok la kamu join BNYV, boleh tambah kawan..kalau tak, asyik ngadap kuih koci je.." HEHE~~
Yeay! Ibu sokonggg! =))

Oghang2 Nismilan, sapo yang nak join, boleh yo klik link ni..
LIKE dan borang daftar ada kat wall tu..
Mari meramaikan! =D


ni lepas meeting, dalam pukul 1 pagi.. 

Wednesday, August 29, 2012

Raya Datang Lagi !

Masih tak terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..
Raye kan sebulan, hehe..
Kebanyakkan keluarga akan buat warna tema mereka tersendiri..
Family aku pun  mcm tu jugak..

Tahun ni kami greenish..
Ayah nak kami pakai baju sutera Terengganu yg bertemakan hijau..
Sebenarnya sebelum puase lagi kami da tempah baju raye awal2, senang..
Nanti takdelah terkejar2 sebab kami semua ni memang suke laa shopping last minute..

Bila da siap baju raye awal, mase bualn puase tinggal beli yang 'kecik2' jela..

Tahun ni kami beraya ni Nismilan..Negeri Sembilan la, hehe
Kampung sebelah ibu..best raye kt kg sini..
Ayah pun raye kat nismilan..=D

Seminggu aku berkampung, malas la pulak nak balik rumah sendiri, hehe..



*Layan gambar jelah k..=)

keluarga ku

tiap2 tahun adik no2 aku ni mest ganjil baju raye..

kire gelang, cam tak cukup banyak je..=p (i'm addicted to indian bangles)

bonda sayang!

keluarga maklong..ade lg ni, ni baru sikit..anak2 maklong ramaii

nenda! baju nenek pun same cam kami jugak

RAYA KEDUA: raya kat kg.kanchong, rantau.

kat umah adik nenek..nenek busu..=D


Sunday, August 12, 2012

Sweet 22 ! 120812

Harini (12 Ogos ) bersamaan 23 ramadhan adalah tarikh lahirnya aku di muka bumi yang indah ini..
Syukur ke hadrat-Nya kerana masih memberi aku peluang untuk bernafas dan melihat serta menikmati keindahan alam semester.
Bersyukur juga ulang tahun aku tahun ni jatuh pada bulan Ramadhan, bulan penuh keberkatan.
Moga hidupkan diberkati dan diredhai.

Terime Kasih tak terhingga buat teman2 yang wish birthday di facebook, msg dan BBM..
Terime Kasih juga buat ibu,ayah,adik2 yang masih mengingati..
dan tak lupe buat si dia juga walaupun dia sibuk ber-qiamulail di masjid Shah Alam,terime kasih!

Umur ni juga, ibu aku telah melangsungkan pernikahannya dengan ayahku..
Boleh tak nak ikut jejak ibu, kawin umur 22 ni? HEHE (gatal =p)
InsyaAllah, ade jodoh tak kemana..


*120812 cantik nombor ni..kalau nilai hantaran RM 120812.00 ok tak?=p


Thursday, August 9, 2012

Selamat Berpuasa! =) VCO + Vit C

21 Julai 2012

Selamat berpusa kawan-kawan! =)
Yang jejaka2, jangan puasa yang yang yok ye, hehe =p
Masuk harini (10 Ogos 2012) da 22 hari umat Islam berpuasa..
Lambat update blog =p

Sepanjang berpuasa, juadah yang wajib ade ialah soya mase berbuka dan susu HL Coklat mase sahur..


Memang beli stok banyak2 sebab tak sampai beberapajam, da habis susu ni, hehe =p


Lagi satu, aku makan dietry supplement, VCO Catalyst dan Vit C..

Aku makan jenama Blackmores sebab pil die jenis cecair, boleh pecahkan die n letak kat muka jugak..nak jimat beli mase sekarang, tengah gila2 punya sales.. Aku beli 3 botol RM99 je..so da save 6 bulan duit aku sebab satu botol ade 60 biji soft gel..

VCO Catalyst..dari minyak kelapa dara..Alhamdulillah, sejak amalkan ni, aku yang dulunya saaaangat la alah dengan makanan laut, da boleh bedal makanan laut sejak makan VCO ni..pastu pecahkan die, letak kat muka. Lepas pecahkan,satu biji tu boleh guna dalam seminggu, jimatt..pastu bila da pecahkan sila letak dalam bekas bertutup ye, nanti semut makan..semut pun nak cantik =p
Makan 2 biji sehari tp aku nk jimat punya pasal, satu biji sehari je aku makan sebab aku da makan vit C jugak..
Ade 60 biji satu botol, RM39.90, murah! BEST!
Sape-sape nak test2,nak beli, boleh la order kat Norain Norasham

P/S: Kena la konsisten, baru nampak perubahan..kalau langkah2 makan, mane nak cepat berkesan, hehe..GUDLUCK!



Sebelum dan selepas..yg kiri tu selepas..tu pun cume tepek bedak Pixy je..klu tak, dulu letak foundation pstu bedak lg, tebal je muke rase..sekarang tak perlu lagi! hehe
p/s: tak edit ye..



ANTARA KEBAIKAN DAN KHASIAT VCO :


- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.

Suri rumah sepenuh masa

9 Julai 2012

Ibu dan adik no 3, pergi menunaikan umrah..
Alhamdulillah, da sampai seru mereka untuk menjadi tetamu Allah swt..
Mereka bertolak pd 9 Julai, 330 petang tetapi jemaah2 diarahkan berada di KLIA awal 3 jam..
Lepas check in bag, kami duduk2 sementara tunggu ibu dan adik boarding.
Memandangkan 9 Julai jatuh pada hari Isnin, jadi tak ramai yang dapat hantar, almaklum la kerja..

Selama 2 minggu ibu berada di Tanah Suci, aku la yang menggantikan tempat ibu..
Mengemas, memasak, membasuh..penat sangat2, sebab tu la syurga terletak di bawah kaki ibu..
Kemas rumah 2 hari sekali je sebab tak ramai jadi rumah tak bersepah sangat..
Masak pulak penat nak memikir menu apa nak masak hari2..

Ibu balik Malaysia pada umat Islam menyambut Ramadhan pertama, 21 Julai..
Tapi mereka kat sane da puasa sehari awal dari kita, jadi ibu merasa la berpuasa kat sana walaupun sehari..

Aku, adik no 2, adik bongsu dan nenek puasa pertama di hotel, hehe..
Sebab adik bongsu aku ni punya la mengada nak tido hotel.
Jadi ayah kata, bawak la dia tido sehari.
So, aku decided untuk tido kat Glory Beach Resort, kat PD je
Senang sebab ni apartment, boleh masak..so boleh la masak untuk bersahur..





antara yang hantar ibu dan adik



baru perasan, yang ladies sume berbjau hitam, hehe


Wednesday, August 8, 2012

Barisan Nasional Youth Volunteer (BNYV)

24 Jun 2012

Apa itu BNYV?
BNYV adalan singkatan untuk Barisan Nasional Youth Volunteer dimana idea penubuhannya daripada Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin.
BNYV adalah untuk golongan muda2, da namenya pun YOUTH, hehe..

Mule2 aku terjebak dengan BNYV ni, kebetulan ternampak KJ post kat FB beliau, sape yang berminat untuk sertai bengkel BNYV boleh emelkan detail2 kita.
Aku ni saje suka2 hantar details2 aku, padahal aku tak tau BNYV ni untuk apa.

Dalam few weeks, adik aku bagitau sape yang terpilih,diberitahu melalui emel.
Aku pun dengan semangatnya check emel.
Alhamdulillah! Aku terpilih. Tapi mase tu masih blur2 gak untuk apa BNYV ni.
Mase tu macam tak caye je, banyak kali jugak bace, betul ke ni, hehe
Ibu, ayah,adik2 bagi sokongan padu, suruh g je BNYV tu..so aku pun jd bersemangat..=)

Mase 15 JUN, mereka buat perjumpaan pertama dan selepas perjumpaan, tengok bola bersama2 dgn KJ.
Agak excited jugak..perjumpaan tu kat NZ Cafe, dekat dengan KLCC..
Agak nerves jugak sebab aku sorang2 je, takde teman dlm BNYV tu..disebabkan da sampai kt NZ CAfe tu, redah jelaahhh..hehe
Dari jauh aku da nampak banner BNYV, mase tu tak ramai lagi, aku dduk kat meja2 kat situ..
Pastu ternampak sorang ppuan ni, happy go lucky je die..
Lepas daftar, aku beranikan diri jumpa die untuk dijadikan kawan.
Alhamdulillah die pun memang nak cari kawan, mujur die jenis ceria, tak pendiam macam aku, hehe..

Lepas dijamu dengan nasi minyak, kami diarahkan untuk masuk kat dalam bilik khas kat situ..
Dalam beberapa minit, KJ pun sampai.
Sesi bersoal jawab dengan KJ pun ade..

...........................................................

24 JUN (Bengkel BNYV)

Bengkel ni diadakan kat PWTC.
Disebabkan aku tak tau jalan nak ke PWTC, aku amik keptusan untuk naik tren je..
Bengkel start (pagi, daftar 8pg..
Kawan aku, Farah da sampai awal2 da, mujur die sanggup 'chop'kan kerusi untuk aku, hehe..
9 lebih baru aku sampai PWTC..

Nasib baik boleh dafatr lagi..lepas daftar, salin baju khas BNYV yg mereka bagi, trus masuk dalam dewan..
Seronok sangat2 bengkel ni, tak bosan pun..
Last2 bengkel, mereka adakan aktiviti iaitu promote BNYV kat orang awam..
Satu grup 4 orang, kami amik org yg sederet kami je, senang, hehe..

Malam tu, lepas Amazing Race, sume berkumpul di Blues HQ, Jalan Telawi, Bangsar..

Dalam dewan

Nilah Farah..kami tengah siap-siap untuk amazing race

Add caption

Add caption

Blues HQ..Zed Zaidi dengan Ako Mustapha pun ade tau

KJ's Wife..she's still gorgeos!

Grup kami menang tempat no 2 tau! Dapat la sorang RM50, hehe

ni la BLUES HQ, belakang Bangsar Village



                                                         BNYV Workshop 2012