Saturday, June 25, 2011

Final Maharaja Lawak 2011 @ stadium melawati shah alam

24 Jun 2011.

bangun seawal pagi.
siap2 nak ke shah alam.
drive sendiri.
semata2 nak amik tiket MAHARAJA LAWAK! hehe

final tu, bile ade lagi kan, takde ulang2 da.
tengok je la youtube tu haa..

beratur tak la ramai sangat orang, beratur ikut name.
Astro bg keutamaan sape yang dapat sms free 4 tiket percuma.

tak sampai setengah jam beratur, dapat da tiket!

Finally! 

Ko ado ? haha

anyway, tahniah SEPAH! 
rezeki bakal anak Syuib + Sarah la tu..=)


majlis sanding + bertandang

hi uollss!
lame da kot tak update blog, buzy la, hee
baru2 ni ade update blog tentang wedding..oupss, not my wedding, my friend's wedding, Maz.
die nie sebaya saya, n satu kelas mase study kat unisel.

baru ni update gambar mase dia nikah je, kat masjid puncak alam.
kali ni nak letak gambar sanding dia, very nice.

mase majlis bertandang, saya jadi pengapit dia.
ramai la yan g tak setuju saya jadi pengapit, kata lambat kawin la..
ishh, sume ajal,maut,jodoh pertemuan di tangan Allah.
tu kepercayaan org dulu2 taknak ank dara mereka 'basi'..

oh lupe, gambar sambut menantu takde lagi, nanti di-update kan ye..

nah, layan la gambar Maz..(psssttt maz,aku nak amik badi ko ye, hehe)




 ni sambut menantu..

tak sangka pelamin warne biru, tenggelam i tau..=p




p/s: gambar malas nak edit.

Friday, June 10, 2011

Tambun --> Cameron Highland

sempena cuti sekolah 2 minggu ni,kan, nak bawak adik2 jalan2.
so, kami pun ke Tambun, nak mandi kat lost world tu kan..
kami ke sana 3 hari.
check in kat Sun Inns Hotel, hotel bajet tapi mmg full-house la.

hari kedua baru g mandi kat tambun.
saya of course tak mandi, jalan2 je dalam tu, adik2 je yang mandi.

 pintu masuk Lost World Tambun.

 sebelum mandi, adik2 nak main game dulu. ape benda name menatang ni tah.



 depan Kepura Cave

 dalam Petting Zoo

 boleh bg burung makan. muka takut,haha


lepas 3 hari kat Tambun, mase otw nak balik Seremban,singgah Cameron jap.
biase naik genting, takde la pening.
ni naik Cameron memang pening, terus tido dalam kete.

mule2 memang nak jalan2 je.
mase kat Tanah Rata, nak turun balik Seremban, hujan pulak.
ibu tak sedap hati, kot2 ade tanah runtuh ke.
so, kami decided, tido semalaman kat Tanah Rata.

kat Tanah Rata ni memang banyak hotel, mostly hotel bajet la..
kami check in kat Planters Hotel, hotel bajet tapi memang cun la, hotel baru.

sejuk!
sambil menaip ni tiup2 tangan bagi panas, hehe.
bilik ni takde aircond, tak perlu pun, da sedia sejuk!







 strawberry celup coklat ! besttt sangatt!!

ni la bilik hotel Planters, Tanah Rata

Saturday, June 4, 2011

minum petang at old town cafe

tengah jalan2 kat jusco pastu tenampak Old Town.
klu makan 'roti goyang' petang2 best gak ni.
(roti goyang tu panggilan kami.sebenarnya roti bakar yang letak telur separuh masak tu)
tepi memandangkan ehem ehem kekurangan, lupekan la hajat tu.

pstu tetibe bonda masuk old town.
dalam hati berkata2 da, nak makan sini ke.
tengok2 betul2 la !
besttnya !!

bonda belanje laa! hehe
tenkiu buu!!

tengah tulis order ye ~
kteh tengah pilih nak makan ape. nanti da balik Qatar kempunan pulak..=p (bawah)



yeay! makanan da sampai. tu la roti goyang saya, hehe. air pula, hazelnut cold, fuhh!

sedap! klu mertua lalu belakang pun takkan perasan puny la !

adik lelaki no 1 sy..=)

tahniah Maz !

da sorang kawan sebaya aku kawin.
seronok tengok mase akad nikah.
da biase tengok orang akad nikah tapi kali ni rase sayu je.

tahniah maizatul mazni n en.hasben die, nashrikh! (3 jun 2011)
moga kekal ke anak cucu ye.
nanti konvo naik pentas berdua ye =)

da jadi isteri orang da ~ =) kat masjid

kat umah maz,lepas nikah ~ makan2