Monday, April 4, 2011

holiday seminggu !

hi ! =)
da lame tak update blog, bz laa..
kali ni saya nak cerita tentang holiday seminggu saya.
lame giler tanpa kami sedari.

ingat tak hari pertama jepun kena tsunami, kami pula ke bukit merah,perak.
g laketown resort, tido sane semalaman.
oh ye, kami tu bonda, adik2, dan kakak sedara.
plan kami, lepas g perak, kami trus ke penang.
tapi saya tak nak g sebab takut penang kena tsunami, hehe.

bonda pun taknak g mulanya, then ikut kata hati, g je la, kami tawakal.
memang tak kena tsunami kat tempat kami nak g, uitm bukit mertajam tapii mane la tau kannn..
sampai kat bukit merah, kami check in kat suria apartment.
sebenarnya nak g bukit merah ni da lame da, nak bawak adik2 jalan2 cuti sekolah.

esoknya, adik2 g mandi kat laketown resort tu.
bonda temankan adik2 lelaki mandi waterpark tu.
saya, adik2 kembar n kakak sedare g tempat lain.
kami g ecopark, taman org utan dan skylift.
kami amik combo, murah sikit.

oh ya, kalau nak ke taman orang utan tu, kena naik bot, sebab tempat tu kat pulau lain.
takutt!

ni atas skylift.

ni dlm naik bot nak ke taman orang utan.
kat ecopark.



da sampi penang tu, kami buntu la sebab takde apa2 kat bukit mertajam, yang ade jusco tu je la yg agak best kot.
then kami pakat ramai2 tawakal je la nak g pulau.
kena naik jambatan pulau pinang pulak, adoii takut!
sepanjang atas jambatan, mate saya ni meliar je tengok laut tu, hehe.

oh ye, kami ke queensbay mall.
lenguh kaki berjalan.

kat dalam butik guess. tengah sale giler dan rase terSANGAT la rugi tak rembat handbag yang less 50% ! cisss

0 comments: