Wednesday, November 17, 2010

aidiladha 17/11/2011

selamat hari raya aidiladha!

malam mantai, biase la,orang sume sibuk masak lemang,rendang,kuah kacang,ketupat!
nyum! nyum! sume sdp!=)
tpi saya xboleh makan kuah kacang..=(

malam mantai jugak, saya g umah nenek, nak kemas rumah nenek..
sampai je umah nenek, nenek jamu kami (saya + adik2 kembar) makan lemang n rendang.
alamak, xbuat keje la ni, nanti kekenyangan, hehe..

da siap makan, kami nak mulakan operasi mengemas.
nenek kata esok (pagi raya) kemas.
macam tau2 je nenek ni, kami kekenyangan sangat, hehe..

kami pun lepak2  dlu, borak2 then baru la balik..
sampai umah, semerbak bau kuah kacang ibu.
sedapnya bau!
ibu buat kuah kacang, ketupat n lontong..
awesome!!

esoknya di pagi raya..
ibu kjutkan saya pukul 6.15 pagi.
adoi, ngantukny mata ni.

relax dlu la, jap lg bangun..
sedar2 je da 645pg..
berlari masuk bilik air,mandi..

dalam bilik air,dengar ibu menjerit sebab bangun lambat, hehe..
da siap2, kami (saya + adik2 kembar) balik umah nenek..
kami pun kemas2 umah nenek n sarapan..

da habis org sembahyang raya, saya g umah maklong.
then g masjid, tengok orang sembelih lembu.
dalam 5,6 ekor jugak la..

alamak, hujan la pulak, baring2 terus tertido..
almaklum la sejuk2 tdo memang besstt!


Sunday, November 14, 2010

penang

saya pergi penang 13 hrbln 11..
bukan untuk suka2 tapi ambil adik saya yang study kat uitm permatang pauh.
yela, da cuti sem ni kan..

then, i drove a car from shah alam to penang non stop!
saya macam tak percaya je, sedar2 je da sampai penang..
fuhh, non stop tu..
saya pergi dengan ibu, ibu bestt je tido, hehe

kami bertolak dari pkul 11pg, sampai 2 ptg..
biase amik masa 4,5 jam jugak..
ni 3 jam je, ish2..

hehe,anyway, ibu kata saya boleh drive balik terengganu!
weee, tapi penatt la, 8 jam tu..
emm, insyaAllah..

kat penang, kami stay kat hotel sunway,kat Prai kot..
sampai penang,amik adik kat uitm n g jalan2..
pastu jalan2 kat Queensbaymall..
saya beli handbag..
almaklum la, tengah sale.=)
harga: ....
jenama: ....
location: penang la..haha

pastu, takde keje namenya, adik saya yg study kat penang ni snap gambar kami,haha


test je,bukan beli pun,hehe

Thursday, November 11, 2010

result exam sebelum habis sem!

11.11.10
nice date.
but scary date also..

nak tau, tarikh ni tarikh keramat result exam keluar.
OMG! takutnya..
takut ada repeat paper.
kalau ada, saya tak pergi la praktikal.
oh! lupa, saya da dipanggil untuk interview,hehe..
bulan ni jugak interview.

mase saya nak tgk result, fuhh line busyny la haii..
dari ptg td, sampaiii la maghrib.
maghrib tadi baruu la boleh tgk result.

alhamdulillah!
i lulus! suka sangat!
suka sebab takde subject yang perlu di repeat.
so bermakna,saya boleh pergi praktikal!=)
kalau ada repeat subject,tak boleh pergi praktikal.

Wednesday, November 10, 2010

berjalan tanpa arah tuju

hari ni kelas pg (selasa).
kat unisel, sampai tingkat 4, budak kelas bagitau kelas takde.
kami pun g la kat kelas.
haah la, lec kami bagi notis, kelas takde.
haiyoo,kalau tak, boleh bangun lambat, hee..

so, kami pun g sarapan kat Nasi Lemak Cinta Sayang kt seksyn 7 ni jgk.
da sarapan, bella + acam decide g jalan2 kat KL Sentral naik komuter!
fuuhh,g kl sentral naik komuter semata2, hehe..

idea yang bernas jgk memandangkan kami pun kebosanan..
then kami pun naik la komuter kat shah alam,seksyen 19 ni.
biase la, name pun naik komuter, kena la berdiri.
yang si bella dengan acam jadi radio kami.
pot pet pot pet dari stesen sammmmpaiiii la kl sentral..=)

sampai je kl sentral, bella terus g kat booth guardian.
guardian bt clearance stok.
produk ZA murahh!
tapi saya tak boleh pakai pulak produk tu..
cuma boleh produk simplysiti je, hehe..

pastu, jalan2 la kat kl sentral, mkn pun kat situ gak..
saya rembat sehelai kemeja ni, hehe..

da bosan jalan2 dlm tu, saya saje2 la gurau ajak naik monorail.
eh, betul2 pulak dorang nak g..
aiyo, im just kidding, yaarr!

sampai stesen monorail saya tanya nak g mana, bella kata jom g Times Square.
beli la tiket ke Imbi.
sampai ts, kami jalan2 la..
alamak, ruginya laaaa takde duit!
nak beli kasuttt!

bella survey kasut boot,die nak beli.
katanya nak survey dulu, hehe..
baru suku dlm ts tu kami jalan, kami pun balik la,,

fuhh, sampai umah mata la kuyu sebab penat berjalan, hehe..
anyway, really having fun dgn mereka!

Friday, November 5, 2010

anushka manchanda

hi guys, nak share dgn korang sorang penyanyi dr india..
muda lagi..
majoritinya penyanyi2 yang nyanyi dlm filem2 hindi tu org tua..
ni antara pnyanyi muda yang ounya vokal mantaapp!
suara serak2 basah gitu, mmg best!

palinggg best die nyanyi lagu2 dlm filem Dulha Mil Gaya.
tajuknya Dilrubaon Ke Jalwe, Aakela Dil, Aaja aaja Mere Rajni(ni die nyanyi kjp je) dan fully suara die nyanyi je lagu Magar Mere Jaan..fuhh! malatoop!

nak dgr suare die? search la kat youtube ye..=)
die ni da lame nyanyi, banyak lagu tamil la..
dari 2004 kot die nyanyi kalau tak silap la..

berangan nak ada suara macam dia!
(boleh tak operate adjust suare? hahaha)




ni la Anushka Manchanda..=)

Thursday, November 4, 2010

resume oh! resuma

kami ditugaskan untuk membuat creative resume..
jadi, kami buat la resume.
saya buat bersama2 my syg,bella, n acam..

ni la hasil yang tak seberapa tp boleh laaaa...

ni muka depan resume.dalam2nya tak payah la letak k..=)