Friday, February 26, 2010

HE IS GETTING WELL !..=)

hari nie maulidur rasul & cuti umum.
aku balik dr shah alam smlm (mlm jumaat).
dan rasanya ada masa lagi untuk aku ucapkan Salam Maulidur Rasul kepada seluruh umat islam..=)

Petang tadi (27 feb), aku g hospital macam biasa untuk ziarah ayah.
ya, keadaan ayah amat memuaskan hati kami kerana semkin pulih..
ayah da banyak cakap, banyak senyum..=)
Kaki kiri ayah da boleh angkat cuma agak lemah lagi..

pastu kami bawak ayah g exercise kaki, ayah jalan tadi tapi guna tongkat 4 kaki..
agak jalan slow tapi boleh jalan daripada 3 minggu lepas, yang hanya terlantar atas katil..

800 mlm, kami pun balik, tu pun lepas kene sound dengan pak guard sb da lebih waktu melawat, hehe..
lepas salam2 ibu n ayah, aku pun kelas dr wad ayah..
pastu, aku jalan depan wad 4 atau 5, ada lagi pelawat!

yang aku geram, bilik ayah je die halau kami, bilik lain ada pelawat, tak pulak dia halau..
aku pun balas dendam..
aku g kat depan pintu wad ayah, aku cakap "wad lain ada lagi pelawat,dia tak halau pulak, kita je dia halau pulak!
sepupu kelantan aku pelik, dia kata "ye ke ?" pastu die masuk balik dalam wad..
bengang je pak guard tu, hehe..
pastu aku dengan selamba, g keluar wad, tunggu lif nak turun..

dari jauh, aku tengok muka pak guard tu tak puas hati je lepas aku sound die, haha!
pueh hati den ! (puas hati aku!)
adik aku cakap "mesti lps nie die anti dgn ko, long.."
peduli ape aku! pak guard tu yg berat sebelh, ape suruh..kan da kene sound, ahaha!

lepas g hospital, adik bongsu aku nak g jusco..
kami pun gerk la g jusco..
aku sambar la sehelai sluar, high heels heheh

pastu aku g kat adik2 aku main game..
aku pun main game The Dead of House 2..
best! main tembak2 hantu, hehe..



ayah tengah praktis jalan..

adik bongsu ku, zikry


aku tengah main The Dead of House 2 dgn adik bongsu, zikry..=)

Wednesday, February 24, 2010

MASA DEPAN

Jawab soalan seperti berikut:



1. Lepas graduation, apa perancangan kamu?
keje la, cari pgalaman + fulus !


2. Ada perancangan nak sambung study?
ade, tp sblm naik degree tu kne amik muet, ssh da format skrg..=(


3. Kalau nak sambung study, nak ambil course apa?
course same la kot, grafik digital..


4. Masa kamu kahwin nanti, apa konsep kamu?
sebelh llaki: arab
sebelh ppuan: hindi !=) luv it!


5. Hantaran berapa ?
rm 8888.88 (nombor ong ! hehe)


6. Nak ke kamu kahwin?
mst la nak ! nak zuriat sendri..


7. Dengan siapa?
dengan suami sy la! =p


8. Rumah idaman?
rumah yang mempunyai ruang bercucuk tanam, porch n dlm rumah style jepun! luv it!


9. Kereta idaman?
mini cooper!=)


10. Perkara yang kamu paling nak sangat buat sebelum kamu kahwin?
-persediaan diri sebelum jd isteri org..
-beli rumah gne duit sendiri


11. Perkara yang kamu paling nak sangat buat sebelum kamu tutup mata?
-hantar ibu ayh g  buat haji n hajah
- nak tengok semua adik2 kawin n ada anak
-nak tengok cucu ncicit sendiri
-nak dapat gelaran hajah n my future hubby, haji


12. Perkara yang paling kamu fobia?
- lipas!
- lumut yang basah, yuckks!


13. Perkara yang kamu takut?
-hantu!
-perogol


14. Apa yang membuat kamu gembira?
- org2 disekeliling buat diriku happy


15. Kamu asal dari mana?
seremban, n9..ank jati nogori!..=)


16. Bangga dengan negeri kelahiran kamu?
bangga !


17. Berapa banyak telefon bimbit yang pernah kamu pakai sepanjang hidup kamu?
4 jenama (sony ericson, csl, nokia, samsung)


18. Telefon bimbit yang kamu nak sangat guna?
yang paling canggih! 


19. Kamu gemar kasut yang macam mana?
- seliper 
- wedges
- high heels


20. Kenapa?
-seliper utk g mlncong sb tak sakit kaki nt..
-wedges & high heels utk majlis formal n g kelas..


21. Berapa banyak kereta yang kamu pernah guna / pandu?
4

22. Tempat yang kamu nak sangat kunjungi..
bandung n bali..=)


23. Tempat bulan madu?
bali !=)


24. Kamu addicted dengan...?
- perfumes
- wedges
- handbags
- bracelets


25. Orang yang kamu kurang gemar?
- tengok org n keadaan la..


26. Style kamu?
-simple!


27. Ada laman sesawang?
ade la..facebook


26.Make-up favourite?
Maybelline, revlon, avon,.n nak guna MAC n farmasi n STAGE..

Tuesday, February 23, 2010

AYAH OH! AYAH

Adoi, lame da tak update blog..
cuti raya cina baru je lepas,.
cuti seminggu, aku sangat2 busy,.
seminggu cuti, nilah rutin seminggu ku..


nak buat assignment, agak terbatas masa..
dengan laptop yang tak boleh charge, kene off baru boleh charge..
pagi bangun subuh, g beli sarapan and hantar sarapan kt ibu, ibu kat hospital..
ayah sakit..=(


citernya macam nie..
hari selasa (09/02/10) petang, aku dapat call dari ibu..
ibu suruh aku balik petang tu..
aku tanya kenapa..
ibu kata ayah sakit, kene tahan wad..


aku agak terkejut! 
aku tak puas hati, aku call adik aku..
die citer, ayah demam panas n ibu terus bawak g hspital n adik aku pulak tak tau lg ayah kene tahan wad..


lepas maghrib, aku terus bertolak balik seremban memandangkan esok aku takde kelas..
tapi!! aku kena submit keje Miss Junita pulak !! adoi, pening2!!
fikir punya fikir, aku suruh Hafiz hantarkan memendangkan esok petang dia ada kelas engan Miss Junita..


Pastu, sampai seremban, aku terus tanya ibu, kebetulan ibu ada kat rumah..
ibu kata ayah kene strok peringkat pertama !
Ya Allah !! aku sangat2 terkejut!


esoknya, aku g hospital dengan adik2 aku..
aku sebak tengok keadaan ayah,.
dulu ayah seorang yang ceria, kini ayah terlantar atas katil..


kata ibu, ayah lumpuh badan sebelah kiri..
doktor check seluruh badan ayh luar n dalam,.
tapi takde ape2 penyakit yang boleh dikaitkan dengan strok ayah..
kata doktor, ayah strok secara tiba2 and ayah takde penyakit ape2 pun..
sihat walafiat, doktor pun pening macam mana ayah boleh kene strok..


tapi, satu je aku fikir, ayah trkena buatan org..
org yang sama hantr 'benda' and 'benda' tu la yg kacau aku !!
kini, hampir 2minggu ayah kat hospital, ayah beransur pulih.
cuma ada gangguan kat otaknya, dia macam budak2 n pemikirannya lambat sikit..


aku tak kisah, asalkan ayh pulih macam biasa !
habis je cuti raya cina, aku kene balik shh alam..
macamana la adik2 aku nanti,.


ibu takde kat umah, tidur hospital.
moga kamu2 pandai jage diri, adik2 ku..


sebelum aku balik shah alam, ibu sempat pesan..
"Jangan malu dengan keadaan ayah.. dia tetap ayah kamu dunia akhirat.."


Ya, aku tak malu langsung dengan keadaan ayh!
malah, aku berdoa siang malam supaya kau sihat seperti biasa..
aku rindukan dirimu yang dulu ayahku..

Saturday, February 6, 2010

MISS HER VERY MUCH !

i missed someone..missed damn much !
dia sgt2 baik, happy go lucky n gilo ! hehe
dia sangat2 baik dengan kami sekeluarga..
kadang2 dia kepala angin jugak, hehe..

tapi sangat baik..
dia tinggal dengan kami sekeluarga.
mane2 je kami g, dia mest ade..=)
kami g holiday pun dia ada, kami tak kisah..=)

aku sangat2 rindukan dia..
dia takde kat mlaysia..
dia da kawin n sekarang duduk kat India..
suami dia keje kat sane..

last aku jumpa dia, mase bulan 10, 2009..
aku dapat jumpa dia pun bila aku balik sban..
hari tu, aku terkejut kembr bgtau aku yang dia da balik India beberapa hari sebelum adik dia kawin..

dia bukan saje2 xnk dtg mjlis adik dia tapi suami dia da terbeli tiket awl,.
dia nak balik lepas adik dia kawin.
tapi nak buat camne, kene ikut arahan suami..
dia anak m.long, kakak sulung ibu aku..
so, she is my cousin..=)

aku sedih gler la, tak dapat jumpa buat kali terakhir sebab aku tau, mest susah nk jumpa dia..
yelah, kos nak dtg sini bukannya murah..
pastu, ade pulak cter2 kurng enak..

yang memfitnah pasal k.teh tu, sepupu sendri pulak tu..
ish, xphm la!
ade ke patut dia kata k.teh nie takde maruah ??
dia tu ad maruah sgt2 la?

geram betul!
da la dia kata camtu depan aku pulak tu..!

orang yang aku rindukan adalah....NORAFIZA SALEHAN @ kak teh..

k.teh, k.long rindu sangat2 kat k.teh..
nanti balik malaysia, lama2 sikit tau !=)
k.teh, vapes jarau'..(k.teh, pulang cepat) *bhs hindi

saat  hari bahagia k.teh..she looks very happy!



hubby k.teh


aku mengabadikan gambr kwin k.teh dalam final project & i got A in that subject !


me & k.teh

my brothers & k.teh ( on cousin's wed-kelantan)

my mum & her

with my 2nd sis ( grandma house)

k.teh luv Khairy Jamaluddin vey much ( amik dgn posterny pun jadilah, hehe)

HAI YO !!

kring! kring!
bunyi telefon umah aku (sban) bunyi..
adik bongsu aku pun angkat la..
aku tengah khusyuk facebook, ganggu konsentrasi aku betul !

adik bongsu ku panggil "k**ing! ayah nak cakap nie..!" (bhasa agak kurang sopan..)
aku pun pandang la dia, memandangkan telefon umah betul2 depan bilik aku.
ade ke patut adik aku panggil aku camtu !

agak geli hati jugak la, hehe
die pun tau aku suka tgk citer hindustan..

kadang2 aku tengok cter hindustan kat zee tv, die membebel..
"along nie tak habis tengok cter hindustan.."

hi adikku.....=)

Friday, February 5, 2010

BAYANGKAN LA KLU RAMBUT AKU BLONDE CAMNI..


hehehe, rmbut blonde + kulit putih melepak !
my assignment..=)